Bigbands zoeken de grens op in Café ’t Keerpunt te Spijkerboor

Op zondag 12 januari vindt er een uniek concert plaats van twee bigbands in café ’t Keerpunt in Spijkerboor. De Drentse Bigband Emmen en de Groningse bigband Dutch Spirit geven deze middag een concert op de grens van Groningen en Drenthe.

Beide orkesten zijn in de noordelijke regio bekend en actief. Enkele van de muzikanten zijn actief voor beide bigbands en dat heeft geleid tot deze muzikale samenwerking.
Op deze middag zullen deze twee orkesten de grenzen van hun mogelijkheden opzoeken. Ieder orkest zal een eigen set spelen en er zal ook nog een gezamenlijke verrassing zijn.

Bigband Emmen

Bigband Emmen is in 1975 opgericht door een club enthousiaste amateur-musici uit Emmen. De opzet was om swingende muziek en jazz standards te spelen uit de jaren 40 en 50 in de stijl van de grote Amerikaanse Bigbands zoals Count Basie, Duke Ellington en Glenn Miller.

In de afgelopen vijfendertig jaar is de band uitgegroeid tot een Big Band met een veelzijdig repertoire, met stukken van o.a. Sammy Nestico, Thad Jones en New Cool Collective, met andere woorden: van traditionele bigband muziek tot hippe Latin Jazz. De Bigband staat onder leiding van dirigent en trompettist Libbe Oosterman. De zangnummers worden vertolkt door zangeres Lammy van Urk.

Bigband Dutch Spirit

Bigband Dutch Spirit uit Groningen timmert sinds 1984 flink aan de weg.

Meer dan drie decennia lang muziek met elkaar maken en muziek voor anderen laten klinken, is waar deze zeer charmante band goed in is. Destijds begonnen met repeteren in Leek, veranderde de thuisbasis al snel in de stad Groningen.

Wat Bigband Dutch Spirit zo leuk maakt, is de neus voor het juiste repertoire. Het orkest speelt de bekende klassiekers uit het Swing Era (Basie en Ellington) en brengt modern werk van meesterarrangeurs zoals Bob Mintzer en Thad Jones. Bovendien staat er regelmatig een compositie of een arrangement van de noordelijke musici Steven Sluiter, Bert Pfeiffer en Henri Gerrits op de lessenaar.
De band staat al ruim tien jaar onder bezielende leiding van saxofonist Harry Broekman, zangeres Kristel Hofman neemt de vocale nummers voor haar rekening.

Bigband Dutch Spirit is te horen op podia in onze noordelijke regio en heeft in het verleden café ’t Keerpunt meerdere keren aangedaan.

Aanvang van het concert is 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur. De entree is €10,00. Na afloop kunt u heerlijk eten bij ’t Keerpunt.