40 jaar Jazz uit Drenthe

In 1975 wilden een aantal enthousiaste amateurmusici jazzmuziek maken. Van die wens is Bigband Emmen geboren. In de afgelopen veertig jaar is de band uitgegroeid tot een Big Band met een veelzijdig repertoire. De band speelt naast traditionele stukken van Sammy Nestico en Thad Jones vooral ook nieuwe composities, van onder andere dirigent Libbe Oosterman. Met andere woorden: van traditionele bigband muziek tot hippe Latin Jazz. Onderhand komen de leden van de band uit heel Drenthe. Dit jaar bestaat de bigband 40 jaar en dit jubileum gaan ze groots vieren met de hele omgeving.

 

Tijdens het jubileumjaar neemt de band u mee vanuit het verleden naar het heden en door naar de toekomst van Jazz uit Drenthe. Naast diverse optredens dit jaar in de hele regio, organiseert de band een jubileumconcert op 26 september in de Muzeval in Emmen. De feestelijke start van het jaar is al binnenkort, op 1 maart, met een voorjaarsconcert bij café Groothuis in Emmen. Aan dit concert wordt medewerking verleend door de Blue Goose Revival Jazzclub uit Noord Sleen.

Juist omdat de band naar de toekomst kijkt, ontstond de wens om een opleidingsorkest op te richten. Daarmee wil de band het beoefenen van bigbandmuziek stimuleren. “We merken dat er vele muzikanten zijn die graag bigbandmuziek willen spelen maar de ervaring missen om toch mee te durven spelen. Dit opleidingsorkest is voor hen een uitgelezen kans om te proeven aan het spelen in een bigband.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen maar worden vooral uitgenodigd om langs te komen op het voorjaarsconcert. Daar vertelt de band nog veel meer over dit nieuwe project.

Big Band Emmen nodigt u van harte uit om te komen luisteren en kijken. Het concert in café Groothuis begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.